تفاوت های کاشی و سرامیک چیست؟

تفاوت های کاشی و سرامیک چیست؟

تفاوت های کاشی و سرامیک چیست؟

استفاده از کاشی و سرامیک از روزگاران دور تا به امروز بسیار رواج داشته است. دانستن تفاوت بین این دو محصول می تواند فضای دلنشین تری را برای محیط در نظر گرفته شده فراهم سازد. به طور کلی اگر بخواهیم تعریف دقیقی از این موضوع داشته باشیم باید گفت که کاشی به اجسامی گفته می شود که تنها پوشش دیوار را به عهده دارند و برای کف و سقف نمی توان از آن استفاده کرد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا در به سرام برای شما تفاوت های کاشی و سرامیک و همچنین ویژگی های هرکدام را بیان کنیم. البته بهتر است در ابتدا بدانید که سرامیک جنبه زینتی تری داشته و از این رو برای تزئین کردن کف می توان از مدل های مختلفی از آن برخوردار بود.
 
تفاوت کاشی و سرامیک

کاشی و سرامیک چه تفاوتی با یک دیگر دارند؟
در ابتدا بهتر است که تفاوت  های کاشی و سرامیک این دو محصول را از نظر مقاومت مورد بررسی قرار دهیم. از این رو می توان گفت که مقاومت کاشی نسبت به هم گروه های خود در این است که نیروی فشار آن بسیار کم، تحمل شدت سرما و گرما را ندارد و از این رو تنها برای محیط های بسته مناسب است. توجه داشته باشید دیوارهایی که نمکش هستند به هیچ وجه برای نصب کاشی مناسب نمی باشند.
پس حتما باید به این نکته توجه داشته باشید که کاشی را در محیطی استفاده کنید که میزان نم و رطوبت در آن کم باشد. در نتیجه طول عمر کاشی افزایش می باید و مدت زمان زیادی می توان از آن ها استفاده کرد.
از سرامیک ها می توان هم در کف و هم دیوار استفاده کرد. استفاده از سرامیک ها در محیط های باز کاملا امکان پذیر بوده و خیلی راحت می توانید آن را در فضاهایی مانند حیاط هم نصب کنید. سرامیک ها در برابر سرما و رطوبت بسیار مقاوم هستند. به خصوص اگر قصد داشتید این محصول استفاده کنید حتما نوع پرسلان آن را انتخاب نمایید.
 
تفاوت کاشی و سرامیک در به سرام بخوانید

پرسلان تقریبا مقاومت بیشتری در برابر فشار، سرما و گرما دارند و همچنین رطوبت جذب شده توسط آن ها نیز بسیار کم است و از این رو در محیط هایی مانند دیوارها، نمای ساختمان ها و کف حیاط نیز به دلیل وجود نمکش می توان از آن ها استفاده کرد.

بررسی تکنیکی تفاوت کاشی و سرامیک

تفاوت های کاشی و سرامیک به صورت بصری نیز قابل تشخیص است اما بررسی هر چه تکنیکی تر آن می تواند این امکان را به شما بدهد که قدرت انتخاب بهتری داشته باشید. فروشگاه به سرام می تواند در این امر به شما کمک کند. اما بررسی تکنیکی تفاوت  های کاشی و سرامیک به این شکل است که به طور کلی کاشی را با اجزای سفال و لعاب تولید می کنند. یعنی:
با استفاده از سفال ابتدا استخوان بندی کاشی را ایجاد می کنند.
لعاب کاشی را نیز با استفاده از رنگ تولید می کنند. لعاب قسمتی است که رویه شیشه ای دارد و باعث زیباسازی آن می شود.
سرامیک به مواد غیر معدنی گفته می شود که منظور از غیر معدنی می توان غیر آلی هم در نظر گرفت. نکته ای که وجود دارد این است که لعاب موجود بر روی سطح کاشی را می توان از جنس سرامیک هم در نظر گرفت. در این صورت به این نوع کاشی، کاشی و سرامیک یا کاشی سرامیکی گفته می شود. بهترین نمونه یک کاشی سرامیک در ایران کاشی سرامیکی تبریز است.
اما خوب است که در این مقاله نگاهی هم به موزاییک، ویژگی ها و همچنین نوع نصب آن داشته باشیم تا بیشتر به تفاوت های کاشی و سرامیک پی ببریم.
 
تفاوت کاشی و سرامیک

موزاییک چیست؟

در بحث بررسی تفاوت  های کاشی و سرامیک به طور کلی تعریفی که می توان برای موزاییک در نظر گرفت این است که نوعی بتن فشرده است که آن را به کفپوش فشرده تبدیل می کند. تراکمی که برای فشرده ساختن این محصول بوجود می آید با استفاده از دستگاه فشار یا دستگاه های لرزشی ایجاد می شود. از اجزای تشکیل دهنده موزاییک می توان به موارد زیر اشاره نمود:
ماسه
پودر سنگ
آب
سیمان
سنگ دانه
از این رو با استفاده ار هر کدام از این مواد می توان طرح های متنوع و گوناگونی را ایجاد کرد. همچنین این محصول در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شود که اگر به طور جزئی تر بخواهیم راجع به آن صحبت کنیم می توان گفت که:
روکش موزاییک در واقع به آن رنگ موزاییک گفته می شود و از ترکیب سیمان، پودر سنگ، آب و سنگ های رنگی ریز استفاده می شود.
لایه زیرین ناربن می باشد و ضخامت بسیار بالایی دارد. در نتیجه میزان فشاری را که می تواند تحمل کند با توجه به این لایه قابل مشاهده است. همچنین توجه داشته باشید که این لایه از ماسه، سیمان و آب تشکیل شده است.
 
تفاوت کاشی و سرامیک

به چند روش می توان موزاییک را تولید کرد؟

روش های مختلفی برای تولید موزاییک وجود دارد که می توان موارد زیر را مورد بررسی قرار داد:
روش پرسی
در این روش فشاری از سوی دستگاه پرس به موزاییک وارد می شود که باعث می شود تا موزاییک متراکم شود. از این رو تراکم مورد نیاز با استفاده از فشار وارده باعث می شود تا به خوبی اجزای به کار رفته در این محصول با یکدیگر ترکیب شوند. همچنین نکته حائز اهمیت این است که میزان فشاری که وارد می شود باید بر اساس اندازه سنگدانه ها باشد. این مدل موزاییک ها که با استفاده از روش پرسی تولید می شوند باید ساب بخورند تا بتوان از آن ها استفاده کرد.
روش ویبره ای
در روش ویبره ای بر خلاف پرسی دیگر از اعمال فشار به موزاییک خبری نیست و تراکم مورد نیاز برای تولید محصول با استفاده از لرزش انجام می شود. اگر که در هنگام تولید این مدل از سنگ های تزئینی استفاده نشود دیگر نیازی به ساب خوردن هم نیست و سطح موزاییک کاملا صاف می باشد.

از انواع موزاییک ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موزاییک ویبره ای
موزاییک شسته
موزاییک های تک لایه ای
موزاییک های معمولی و گرانیتی

اجزای موجود در سرامیک و ویژگی های آن

سرامیک با استفاده از خاک رس، ماسه و فلدسپارها تولید می شود. از مهم ترین خواص و ویژگی های موجود در این محصول می توان به اجزای تشکیل دهنده آن اشاره کرد که در همه محصولات به طور یکسان نمی باشد. برای مثال در سرامیک های مغناطیسی از اکسیدهای آهن استفاده می شود و از این رو این ماده نقش اساسی در تولید سرامیک های مغناطیسی دارد. یکی از مهم ترین موارد تهیه این مدل از سرامیک ایجاد عنصرهای مناسب برای حافظه در کامپیوتر می باشد. نوع دیگری از سرامیک نیز، سرامیک های شیشه ای می باشند. در ادامه به بررسی دقیق تری از تفاوت  های کاشی و سرامیک اشاره خواهیم کرد.
 
تفاوت کاشی و سرامیک

همه ما بارها در منزل و محیط های دیگر مانند فروشگاه به سرام با تفاوت های کاشی و سرامیک مختلفی برخورد داشته ایم و تنها زیبایی و طرحی که برای آن به کار گرفته شده را بررسی کرده ایم و از این شاید هیچ وقت به تفاوت های اساسی و موجود در آن ها فکر نکرده ایم. همانطور که گفته شد یک قطعه کاشی از دو قسمت اساسی به نام های:
بخش سفالی یا استخوان کاری
لعاب کاری یا ماده شیشه ای
تشکیل شده است. به طور کلی از نظر شیمیایی به تمام موادهایی که از مخلوط خاک رس، ماسه و همچنین فلدسپار در دمای بسیار بالا تولید می شوند و در آخر ا استفاده از یک توده شیشه مانندی انسجام پیدا می کنند، سرامیک گفته می شود. این محصول سخت و غیر قابل حل است و تقریبا می توان گفت که گریز ناپذیر هم می باشد. اما به طور معمول همه ما به کاشی های دیواری کاشی می گوییم و به کاشی هایی که بر روی کف به کار می رود نیز کاشی و سرامیک می گوییم و در بررسی تفاوت  های کاشی و سرامیک آن را مورد بررسی قرار می دهیم. همانطور که گفته شد کاشی هایی که لعاب دارند و از جنس سرامیک می باشند را کاشی سرامیکی یا سرامیک می گویند.
از نظر واژه می توان سرامیک را اینگونه تعریف کرد که جامدات غیر آلی و غیر فلزی هستند که از نظر شیمیایی مخلوطی از خاک رس به همراه ماسه و فلدسپار می باشند و در دمای بالا تولید می شوند. این محصول که سرامیک نامیده می شود با استفاده از توده های شیشه ای انسجام یافته و از این رو بسیار سخت و غیر قابل حل در حلال ها هستند.

خواص سرامیک ها از نظر درجه خلوص

به طور کلی اگر بخواهیم راجع به خواص و تاثیر آن در تفاوت  های کاشی و سرامیک ها صحبت کنیم باید گفت که بر اساس نوع و درجه خلوص باید هر یک از اجزای محصول را با استفاده مواد افزودنی، لعاب، زمان مورد نیاز برای حرارت دادن، مواد اکسنده و همچنین کاهنده های موجود در محیط مورد نیاز برای تولید سرامیک می توان این محصول را دسته بندی کرد. امروزه تولید این محصول توسعه پیدا کرده و از این رو کاربردهای گسترده ای نیز دارد.
 تفاوت کاشی و سرامیک

مهم ترین تفاوت کاشی و سرامیک

از مهم ترین تفاوت موجود در کاشی و سرامیک که درواقع تفاوت های کاشی و سرامیک نیز در آن می باشد میزان استحکام آن می باشد. کاشی ها به دلیل ظرافت بیشتری که دارند و وزن پرس در بدنه به کار می رود در دیوارها به کار می رود. البته سرامیک به دلیل پرس سنگین تر است و استحکام آن بالاتر می باشد و معمولا در کف کار می شود. مقاومت کاشی در برابر فشار، سرما و همچنین گرما کم است و برای محیط های بسته و با رطوبت کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. کاشی به دلیل درصد آب جذب شده نسبت به سرامیک برای اجرا بر روی دیوار و ارتفاع مناسب می باشد.
در مقابل مقاومت سرامیک در برابر فشار، سرما و گرمای بالا باعث شده تا رطوبت بیشتری را نسبت به کاشی جذب کند و به همین دلیل گزینه مناسبی برای کف می باشد. نوع خاصی از سرامیک که به آن سرامیک پرسلان گفته می شود نیز برای محیط های باز به کار می رود. جذب آب سرامیک کم است و همچنین نوع پرسلان نیز در حدود صفر می باشد.
یکی دیگر از نکاتی که باید در هنگام استفاده از کاشی و سرامیک به آن توجه کرد نحوه نصب این محصول می باشد. بسیاری از مشتریان این سوال را مطرح می کنند که برای اجرای کاشی و سرامیک باید از خمیر چسب کاشی استفاده کرد و یا دوغاب یا بتن ماسه که در ادامه به طور اختصاصی به آن خواهیم پرداخت.

برای نصب کاشی و سرامیک از چه موادی استفاده کنیم؟

همانطور که گفته شد سوال بسیاری از افرادی که قصد دارند از کاشی و سرامیک برای محیط مورد نظر استفاده کنند این است که از خمیر کاشی استفاده کنیم یا بتن ماسه و دغاب؟ نصب کاشی و سرامیک ا استفاده از خمیر چسب مناب گزینه بهتری می باشد. زیرا این محصول از پیش به صورت آماده موجود است و برای بسیاری از محیط ها با ویژگی های خاص قابل استفاده می باشد. برای مثال از خمیر چسب کاشی و سرامیک می توان در دیوارهای بتنی، گچی و سیمانی استفاده کرد. همچنین این چسب می تواند بر روی قطعات از پیش ساخته شده و قدیمی هم مورد استفاده قرار بگیرد و به طور کامل آن ها را پوشش دهد.
خمیر چسب بر پایه رزین هایی است که صنعتی بوده و بسیار با کیفیت می باشند. از این رو به دلیل کیفیت بالا برای نصب کاشی و سرامیک های داخل ساختمان هم قابل استفاده می باشند. این چسب می تواند در برابر انواع شرایط و ویژگی ها مانند نفوذ آب، رطوبت و عوامل جوی، حرارت و یخبندان کاملا مقاومت کند و کیفیت خود را از دست ندهد. همچنین در هنگام نصب و چسباندن کاشی و سرامیک با استفاده از این خمیر چسب دیگر نیازی به داشتن تخصص خاصی نیست و خیلی راحت می توانید در هر زمان از آن استفاده کنید.
این چسب نصب کاشی را بسیار آسان تر می کند و در نتیجه قدرت چسبندگی بالای آن ماندگاری را هم افزایش می دهد. خاصیت الاستیک و انعطاف پذیری بالای این چسب می تواند تنش های ساختمانی، لرزش و همچنین انقباض و انبساط را هم کاهش دهد و از نظر بهداشتی نیز بسیار موثر می باشد. در آخر به عنوان نتیجه گیری نیز می توان به بررسی کلی تفاوت های کاشی و سرامیک پرداخت.

نتیجه گیری | بررسی کلی تفاوت کاشی و سرامیک

به طور کلی مهم ترین و اساسی ترین تفاوتی که برای سرامیک و کاشی وجود دارد در سه دسته بندی قرار می گیرد:
استحکام
رنگ
طرح
می باشد. فروشگاه به سرام می تواند در هنگام خرید تفاوت های کاشی و سرامیک این دو محصول در انواع طرح و رنگ و همچنین برندهای معتبر این امکان را برای شما فراهم کند که یک خرید رضایت بخش داشته باشید. حتما در هنگام خرید به ویژگی های سرامیک و کاشی که می خواهید خریداری کنید توجه کرده و آن ها را بررسی کنید.